We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Generation Discover Festival klas 1

Wij gaan als school er graag op uit met onze leerlingen!

Deze keer gaan wij naar het Generation Discover Festival.

Dit jaar wordt voor de vierde keer het Generation Discover festival georganiseerd, het evenement dat de volgende generatie ontdekkers uit heel Nederland in beweging brengt. Tijdens het Generation Discover festival ontdekken jongeren hoe wetenschap en technologie een cruciale bijdrage leveren aan een wereld in transitie.

 

In 2019 wordt het festival georganiseerd van 2 t/m 6oktober in Rotterdam Ahoy en staat het festival in het teken van het leven in 2050, hoe zorgen we ervoor dat we slimmer, schoner, zuiniger en socialer gaan samenleven. Er is van alles te beleven maar je kunt ook zelf aan de slag!

Voor het vak ICT lijkt het ons leerzaam om de leerlingen mee te nemen naar het Generation Discover festival in Ahoy Rotterdam.

Doordat dit event inspeelt op de huidige en toekomstige technieken en banen kunnen de leerlingen alvast kennis maken met verschillende technische en wetenschappelijke activiteiten. Denk hierbij o.a. aan auto’s laten rijden op zout water, vliegen met drones, virtual reality, diverse science shows en vele workshops.

Het programma ziet er als volgt uit:

1m1 vertrekt na het derde lesuur en 1mh1 vertrekt na het vijfde lesuur onder begeleiding richting het Ahoy. Na afloop kunnen ze naar huis of mee terug naar de Zuidermavo onder begeleiding.