We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Over ons

1 2 3 4
Je eigen, persoonlijke coach

Als je goed in je vel zit, leer je ook goed. We kijken ernaar uit om jou te helpen jezelf te ontwikkelen. Met je coach bespreek je om de week hoe het gaat, wat werkt en wat misschien beter kan. Samen bepalen jullie jouw persoonlijke leerdoelen en hoe je die gaat aanpakken. Zo bepaal je dus zelf het tempo en niveau dat bij je past. Met elkaar zorgen we ervoor dat je het maximale uit jezelf haalt en vergroten we jouw kansen op een mooie toekomst.

1 2 3 4
Huiswerk maken op school

Op Zuidermavo kun je een groot deel van je huiswerk op school maken. Je doet dat onder begeleiding van een docent, zelfstandig of samen met andere leerlingen. Tijdens de lessen wordt hiervoor ruimte gemaakt en er is aan het begin en einde van de dag tijd om te leren in de flex-uren die je zelf kunt invullen naast je vaste rooster.

1 2 3 4
Leren door doen

Op Zuidermavo leer je niet alleen uit boeken, maar vooral ook door te dóen! Het hele schooljaar werk je aan leuke en leerzame projecten. Thema’s die hierbij aan bod komen zijn:

  • Sport
  • Technologie
  • Kunst
  • Natuur en omgeving
  • Geld
  • Muziek en drama

Je doet de projecten samen met je klasgenoten. Je zit niet, zoals bij een vakles, te luisteren naar de docent, maar gaat zelf aan de slag. Daar leer je enorm veel van!

1 2 3 4
Examen doen in sport

Houd je van sporten, dan kun je op Zuidermavo extra sportlessen volgen naast het algemene lesprogramma. Vanaf leerjaar drie bereid jij je daarmee voor op het sportexamen (LO2). Bovendien doe je als sportieve leerling vaardigheden op waarvan je een leven lang plezier hebt!

Thuis op Zuidermavo-havo!

Ben je op zoek naar een school die jou kan stimuleren en houd je van een goede sfeer? Dan ben je van harte welkom op Zuidermavo in Rotterdam-Zuid! Op onze school kun je de gemengde en theoretische leerweg, mavo en havo volgen. Onze leerlingen zitten in heterogene brugklassen, met andere woorden, mavo- & havoleerlingen zitten in één groep. We zijn een warme, overzichtelijke school en hebben daarom veel persoonlijke aandacht voor iedere leerling. 

Op Zuidermavo heb je een vaste coach, met wie je veel contact hebt. De docenten kennen je en weten wie jij bent. We besteden veel aandacht aan hoe we met elkaar omgaan. Met succes: de sfeer op Zuidermavo is heel gezellig. We zijn een open christelijke school. Dat betekent dat we een school zijn met een christelijke grondslag die openstaat voor leerlingen met verschillende achtergronden. Iedereen is welkom en hoort erbij!

Elke dag anders

Op Zuidermavo heb je naast een vast rooster de mogelijkheid om aan het begin en einde van de dag zelf je uren in te vullen. Zo kun je bijvoorbeeld je huiswerk maken onder begeleiding van een docent, die je hierbij extra hulp biedt als je dat nodig hebt. Aan het einde van de dag kun je kiezen voor leuke activiteiten op het gebied van sport, kunst, technologie of drama. Zo kom je erachter waar je interesses en talenten liggen en leer je die te ontwikkelen. Natuurlijk helpen wij je om te kiezen.